Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- 50 g water, ice cold
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 4 tomatoes, medium, cut in approx. 24 slices.
- fine sea salt, for sprinkling
- 375 g mozzarella cheese, cut in pieces
-
140
g Spanish onions, quartered
lub 140 g brown onions, quartered - 3 slices bacon, cut in pieces (1 cm)
- ground black pepper, to taste
- garlic powder, to taste
- 2 Tbsp fresh basil leaves, chopped
- 230 g mayonnaise (not low fat - see tip)
- 5 g fresh parsley leaves, chopped
- ½ tsp Tabasco® sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2775 kJ / 669 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Roasted Tomato Tart
2h
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Tuna Noodle Bake
1h 20min
Root Vegetable Gratin
1h
Baked Spinach and Cheese Strata
9 godz. 45 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30min
Creamy Pea Pasta
25 Min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Napoli Potato Cake
1h 30min
Pea and Courgette Tarts
1h
Soufflé with Macaroni and Manchego Cheese
55 min
Tuna and Spring Onion Quiche
2h