Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- 50 g water, ice cold
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 4 tomatoes, medium, cut in approx. 24 slices.
- fine sea salt, for sprinkling
- 375 g mozzarella cheese, cut in pieces
-
140
g Spanish onions, quartered
lub 140 g brown onions, quartered - 3 slices bacon, cut in pieces (1 cm)
- ground black pepper, to taste
- garlic powder, to taste
- 2 Tbsp fresh basil leaves, chopped
- 230 g mayonnaise (not low fat - see tip)
- 5 g fresh parsley leaves, chopped
- ½ tsp Tabasco® sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2775 kJ / 669 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Potato Base Pizza
1 godz. 5 min
Quiche Lorraine
45min
Dill and Feta Flatbread
1h 20 min
Pecan Pie Cheesecake Bars
4h
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
1h 30min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Tomato Basil Chicken Quiche
1h
Pea and Courgette Tarts
1h
Roasted Tomato Tart
2h
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1h 45min