Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco a foglia liscia (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 50 g di formaggio Sbrinz, a pezzi (2 cm)
- ½ limone, la scorza tagliata finemente con il pelapatate
- 550 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 300 g di pasta secca (penne rigate, cottura: 10-12 min.)
- 450 g di acqua
- 300 g di panna intera
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato (ad es. pepe della Tasmania)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2543 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45 min.
Torta salata alle verdure (TM6)
25 min.
Quiche di asparagi
1h
Insalata di patate
8 Std. 45 Min
Composta di mele
20 min.
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10 min.
Quiche di porro
1h 45 min.
Risotto ai pomodori con burrata
30min
Zuppa di riso
50 min.
Crostata di cipolle e formaggio
1h 15 min.
Vellutata di pomodori
35min
Zuppa di funghi e patate
45 min.