Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco a foglia liscia (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 50 g di formaggio Sbrinz, a pezzi (2 cm)
- ½ limone, la scorza tagliata finemente con il pelapatate
- 550 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 300 g di pasta secca (penne rigate, cottura: 10-12 min.)
- 450 g di acqua
- 300 g di panna intera
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato (ad es. pepe della Tasmania)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2543 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 分钟
Strudel di couscous e verdure con salsa allo yogurt
Brak ocen
Minestrone con ceci
40 分钟
Salsa alla senape
5 Min
Chutney di cipolle caramellate
24 Std.
Cornetti con carne macinata
30 Min
Salsa olandese
15 分钟
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 Min
Penne al tonno
35min
Vellutata di pomodori
35min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 Min
Risotto salame e piselli
30 Min