Penne al porro

Penne al porro

3.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco a foglia liscia (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di formaggio Sbrinz a pezzi (2 cm)
    50 g
  • limone la scorza tagliata finemente con il pelapatate
    ½
  • di porri a pezzi (3 cm)
    550 g
  • di pasta secca (penne rigate, cottura: 10-12 min.)
    300 g
  • di acqua
    450 g
  • di panna intera
    300 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato (ad es. pepe della Tasmania)
    4 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 613 kcal / 2543 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...