Rahmgemüse mit Wurstschüsserl

Rahmgemüse mit Wurstschüsserl

4.7 123 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    80 - 100 g
  • Knoblauchzehen (opcjonalnie) halbiert
    1 - 2
  • Kohlrabi geschält, in Stücken
    200 - 250 g
  • Karotten geschält, in Stücken
    200 - 250 g
  • Erdäpfel, speckig geschält, in Stücken
    200 - 250 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Wasser
    70 g
  • Öl
  • Wurst in Scheiben (2-3 mm), (z.B. Wiener Wurst, Extrawurst, Kochsalami)
    400 g
  • Erbsen, tiefgekühlt
    200 g
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
    ½ Bund Schnittlauch, frisch
  • Butter in Stücken
    10 g
  • Sauerrahm
    70 - 100 g
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    1 - 2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 565 kcal / 2363 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1621 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...