Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Hartkäse, in Stücken
- 500 g Wasser
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Variation)
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Ei
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 507 kJ / 121 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haferflockensuppe
20min
Überbackene Käsebrote
30min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Schinkenaufstrich
10 dk
Eisalat mit Räucherforelle
20min
Kopfsalatsuppe
35min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
Wurstaufstrich
10 dk
Leichte Käsesuppe
25 Min
Faschierter Braten mit Zucchini, Speck und Mozzarella
1h 20min