
Wersje kompatybilne
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Erdäpfelpüree (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Faschierte Bällchen in Paradeissauce
- 1 Bund Petersilie Blättchen abgezupft
- 350 g Zwiebeln halbiert
- 3 Knoblauchzehen halbiert
- 30 g Butter
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 100 g Milch
- 120 g Semmelwürfel
- 3 - 4 TL Salz
- 1 ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 EL Estragonsenf
- 2 Eier
- 800 g Faschiertes, gemischt zerpflückt (3-4 cm Stücke)
- 100 g Wasser
-
800
g reife Paradeiser geviertelt
lub 800 g stückige Paradeiser, aus der Dose - 40 g Tomatenmark
- 1 ½ EL Zucker (siehe Tipp)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
Erdäpfelpüree
- 1500 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Würfel (1-2 cm)
- 500 g Milch
- 1 ½ TL Salz
- 45 g Butter in Stücken
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 581 kcal / 2435 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1461 mg