Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 1500 g de chipirones enteros frescos limpios, en anillas de 3 cm (ver sugerencia)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 500 g de cebolla en octavos
- 50 g de vino de Jerez seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 739.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Revuelto de gulas con jamón
30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Chipirones a la marinera
25 Min
Carrilleras al brandy (Cocción lenta)
4小时
Espaguetis negros con cebolla roja y gambones
1h
Txangurro
1h 10min
Bacalao sous vide en cama de pimientos
1h 15min
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Chipirones afogaos
30 min
Arroz meloso negro de sepia con pimientos amarillos
1h 15min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min