Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 1500 g de chipirones enteros frescos limpios, en anillas de 3 cm (ver sugerencia)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 500 g de cebolla en octavos
- 50 g de vino de Jerez seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1166 kJ / 279 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 739.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones afogaos
30min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Rape con salsa de carabineros
50min
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20 Min
Chipirones a la marinera
25 Min
Bacalao en salsa de tomate
30min
Carrilleras al brandy (Cocción lenta)
4h
Cardo con almendras
20 Min
Arroz con almejas
1h 45min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Arroz negro con gambones y sepia
45min