Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumét de langostinos
- 500 g de langostinos crudos sin pelar
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 20 g de vino manzanilla
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Fideos
- 125 g de cebolla en trozos
- 50 g de pimiento rojo
- 30 g de aceite de oliva
- 50 g de jamón serrano en dados
- ½ cucharadita de pimentón
- 20 g de vino manzanilla
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 350 g de fideos de fideuá
- 1 - 2 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1780 kJ / 425 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1094.7 mg
Alternatywne przepisy
Arroz caldoso con atún fresco
40 Min
Buñuelos de bacalao y patatas
30 Min
Fideuá de verduras y pollo
30 Min
Tortilla de patatas
35 Min
Tortilla de patata
45 min
Guiso de sepia con patatas
1h
Tallarines de pasta fresca con champiñones y langostinos
1h
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Cazuela de rape rusadir
1h
Solomillo al whisky
45 min
Arroz meloso con pollo
50 min.
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1 Std. 25 Min