Cocktail Rossini con mini cheesecake salate

Cocktail Rossini con mini cheesecake salate

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
9 pezzi

Składniki

Mini cheesecake salate
  • 4 g di gelatina in fogli
  • acqua fredda q.b. per l'ammollo
  • 70 g di crackers salati a pezzi
  • 40 g di burro
  • 80 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 300 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 - 2 pizzichi di paprika dolce
  • 2 - 3 fette di salmone affumicato
  • 2 - 3 fette di prosciutto Serrano
    2 - 3 fette di prosciutto crudo
  • 6 gamberetti cotti
  • 2 - 3 pomodorini a fettine
  • 2 cucchiaini di caviale, a piacere (opcjonalnie)
  • erbe aromatiche fresche miste
  • 2 - 3 rametti di ribes rosso (opcjonalnie)
Cocktail Rossini
  • 100 g di fragole a metà
  • 10 g di zucchero
  • 250 g di Champagne
    250 g di Prosecco

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 312.6 kcal / 1307.7 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 434.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...