Urządzenia i Akcesoria
Polenta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
water1000 g
-
olive oil1 tbsp
-
Vegetable stock paste (see Tips) or 2 pinches salt2 tsp
-
polenta (cornmeal)200 - 250 g
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
158.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
673 kJ /
160.2 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
26.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Zucchini soup
25 Min
Whipped egg whites
10 Min
Beetroot risotto
35 Min
Polenta
1 Std.
Milanese risotto
25 Min
Rabbit stew
1 Std.
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Baba ghanoush
1 Std.
Rosemary and thyme polenta chips
1 Std.
Broccoli soup with sage oil
30 Min