![Polenta Polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C43CB6E-678D-4EF7-AF57-FEC65F5B8AFA/Derivates/00250F8F-B652-429A-AAB0-29B7E9A0A73E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips) or 2 pinches salt
- 200 - 250 g polenta (cornmeal)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 673 kJ / 160.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 158.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Pâtè with Riesling
3h
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Polenta
1 Std.
Rosemary and thyme polenta chips
1 Std.
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1 Std. 25 Min
Bulghur
35min
Pear and chocolate frangipane
2h
Ricotta and polenta chips
2h 20 min
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Milanese risotto
25 Min
Focaccia
2h 5min