Urządzenia i Akcesoria
Polenta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
water1000 g
-
olive oil1 tbsp
-
Vegetable stock paste (see Tips) or 2 pinches salt2 tsp
-
polenta (cornmeal)200 - 250 g
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
158.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
673 kJ /
160.2 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
26.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Semolina custard
20 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Gnocchi
1 godz. 40 min
Hummus
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Polenta
1 godz.
Milanese risotto
25 min
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Risotto with zucchini and prawns
1 godz. 15 min
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1 godz. 25 min