![Pandolce variegato alla confettura Pandolce variegato alla confettura](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a8b390ef-3b5c-41ba-95e1-e2be4c49d8d9/Derivates/cd0dc491-69f5-47f8-9478-6d3abe5dad45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pandolce
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero
- 3 g di lievito di birra fresco
- 200 g di farina manitoba
- 100 g di farina tipo 0
- 40 g di burro a pezzi
- 1 uovo medio
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 220 g di confettura, gusto a piacere (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1469.4 kJ / 351.2 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 23.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona di brioche alla crema di whisky
5 Std.
Pane dolce al burro, cannella e noci pecan
3h 30min
Svedesi
7h 30min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Pane dolce per la colazione
1 godz. 30 min
Ciambella alle pesche
50 min
Treccine al kefir
7h 30min
Treccia molisana pasquale
4h 30min
Girelle al Rum e arancia
7h 30min
Ciambella spezzina al limone
40 min
Cornetti brioche
6h 30 min
Dolce di carote e mandorle
1 godz.