Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di latte intero
- 55 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina di farro
- 50 g di farina tipo 00
- 80 g di burro a pezzi
- 1 uovo medio
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 20.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farina di farro
10 Min
Merendina alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Verdure a Cottura Lenta con sorgo e pesto di pomodori secchi
5 Std.
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15 godz. 30 min
Pane senza lievito
19h
Barbabietole sottovuoto
3 Std. 30 Min
Piadina al miele
1 Std. 10 Min
Focaccine di segale ai semi
3 Std. 30 Min
Treccine al kefir
7 Std. 30 Min
Pagnotte integrali con lievito madre
4 Std.
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Manzo a Cottura Lenta con funghi e verdure
5h 20 min