Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro + q.b.
- 500 g di latte
- 200 g di acqua
- 250 g di farina tipo 0
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 50 g di burro
Ripieno
- 500 g di acqua
- 300 g di finocchi a tocchetti (2 cm)
- 1 scalogno a metà
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 200 g di formaggio di capra tipo Chevre, a pezzi
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3606 kJ / 862 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1 Std.
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1 Std. 35 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Sformato di verdure
1 Std. 35 Min
Lasagne valtellinesi
2 Std.
Strudel di lattuga e burrata
1 godz. 20 min
Cheesecake al forno con fagiolini
2 Std.
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Lasagne alle verdure (vegan)
2 Std.