Calamari ripieni di zucchine e capperi

4.1 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di calamari freschi puliti
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 5 filetti di acciuga sott'olio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di vino bianco
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale sciacquati
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 130 g di pane bianco casereccio, la mollica
  • 2 cucchiai di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 uova
  • 150 g di zucchine a dadini (1 cm)
  • 100 g di rucola
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 345.2 kcal / 1444.5 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...