Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh coriander, stems and leaves only
- 2 ½ cm piece fresh lemongrass, white part only
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 1 lime, zest only, no white pith, plus one slice and juice reserved
- 1 tsp sesame oil
- 600 g white fish fillets (see Tip)
- 1 tsp salt, plus extra to season
- freshly ground pepper, to season
- 400 g jasmine rice
- 1000 g water
- 500 g mixed vegetables (e.g. zucchini, broccoli, capsicum), cut into slices
- fresh bamboo shoots (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1659.1 kJ / 395 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 733.2 mg
Alternatywne przepisy
Balti coconut fish curry
50min
Fish and mixed vegetable parcels
1h 15min
Fish with ginger lime sauce
35min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40min
Mushroom risotto
30min
Berry mousse
5h
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Sicilian prawn salad
40min
Seafood panzanella
1h
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Mussels in coconut milk
25min
Cod with citrus butter
40min