Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g chipotle chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 20 g ancho chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 20 g mulato chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 1 pinch ground cumin
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch dried oregano
- 2 whole cloves
- 1 garlic clove
- 60 g brown onion, cut into halves
- 500 g fresh tomatoes, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 20 g olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
- 300 g water
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392.3 kJ / 569.6 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 511.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Aromatic chicken pilaf
1h 20 min
Layered lamb curry
1h
Chilli beef with lemon feta
30 min
Honey lime chicken supremes with Mango chutney
1h 15min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 Min
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Chicken cacciatore
50min
Beef and pepper ragu
2h 15 min
Hungarian goulash
1h 30 min
Tomato basil chicken stew
35min