![Gluten free pasta Gluten free pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D037396-7F14-47DB-8528-7FA4254F12C9/Derivates/D51C7640-6007-411E-BE8E-867C2D00CBD3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g lupin flour (see Tips)
- 70 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp xanthan gum
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 tsp salt
- 2 eggs
- 60 g water, plus extra for boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1020.4 kJ / 243 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 613.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free chicken and leek pies
3h 20min
Custard
10min
Poached eggs
25min
Béchamel sauce
20min
Buttercream icing
10min
Gluten free shortcrust pastry
1u. 40min
Gluten free birthday sponge cake
1u. 10min
Gluten free scones
30min
Gluten free shortbread
1u. 20min
Gluten free sausage rolls
2h 5min
Gluten free rough puff pastry
1h 15 min
Gluten free chocolate brownie
45min