Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dry vermouth
- 1 tbsp Pernod® or Black Sambuca®
- 100 g raisins
- 2 oranges, 1 orange zested and 1 orange cut into slices, to garnish
- 5 cardamom pods, crushed
- 6 whole cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 cinnamon quills
- 200 g raw sugar
- 1000 g red wine, chilled
- 100 g dark rum
- 370 g ginger beer, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 glass
- Kalorie
- 600.5 kJ / 143 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 21.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
10 min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Fresh fruit punch
24h 20min
Magic potion
1 godz. 5 min
Mimosa float
6 godz. 10 min
Lychee sorbet with vodka
8h 15min
Pineapple rum cocktail
6 godz. 45 min
Gin and cucumber cooler
10 min
Mai Tai
10 min
Crème brûlée
7 Std.
Lychee sorbet cocktail
24 Std. 5 Min
Strawberry caipiroska
10 min