![Sangria ginger punch Sangria ginger punch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CE4589A-5A54-4693-8402-1CA4DA07C3DE/Derivates/9C4B9B32-D3EE-43A4-A1EE-F531A6A5B636.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dry vermouth
- 1 tbsp Pernod® or Black Sambuca®
- 100 g raisins
- 2 oranges, 1 orange zested and 1 orange cut into slices, to garnish
- 5 cardamom pods, crushed
- 6 whole cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 cinnamon quills
- 200 g raw sugar
- 1000 g red wine, chilled
- 100 g dark rum
- 370 g ginger beer, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 glass
- Kalorie
- 600.5 kJ / 143 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 21.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pisco sour
10 Min
Warm caramel spice martini
1 Std. 15 Min
Citrus margarita
10 Min
Mai Tai
10 Min
Bloody Maria
2h 45min
Mocha ice cream cake with Champagne snaps
9 godz. 40 min
Pineapple rum cocktail
6 Std. 45 Min
Strawberry caipiroska
10 Min
Mojito-style cocktail
10 Min
Cosmopolitan
5 Min
Minted Moscow mule cocktail
10 Min
Mango daiquiri
5 Min