Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g farinha integral
- 225 g massa-mãe descarte (sem ter sido refrescado)
- 55 g manteiga s/ sal à temperatura ambiente, cortada em cubos
- ½ c. chá de sal
- 80 g mistura de sementes
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 5581 kJ / 1334 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 198 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 1177 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de mistura simples
3u. 40min
Massa-mãe de trigo e maçã
72h 20min
Pão de água com massa-mãe
21h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Pão pardo torcido
16h
Massa-mãe em pó
24h
Rabo de boi
16h
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Pão branco
15 Std.
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min