Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 100 g açúcar
- 200 g mirtilos
- 50 g água
Bolo
- 75 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 150 g queijo ricota em pedaços
- 2 ovos
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1749 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Cobbler de frutos do bosque
50 Min
Bolo de abacaxi e coco
1 Std.
Bolo de amêndoa e chocolate
50 Min
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
50 Min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Bolo de limão e iogurte
40 Min
Bolo de limão e amêndoa
50 Min
Bolo de iogurte e pera
40 Min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40 min
Bolo de banana e noz
50 Min
Bolo de maçã e noz
1 Std. 5 Min