Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 40 g cubos de gelo
- 90 g manteiga s/ sal congelada cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 100 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 150 g açúcar
- 30 g gengibre cristalizado
- 20 g água
- 60 g manteiga s/ sal, mais q.b. p/ untar
- ¼ c. chá de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 3 bananas s/ casca cortadas ao meio pelo comprimento
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de massa tenra de alheira
35 dk
Donuts de massa choux com doce de leite
1sa 30 dk
Sopa Pho rápida com rábano espiralizado - TM5
Brak ocen
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55 Min
Cozer 300-450 g de ruibarbo
Brak ocen
Bolo do caco com massa-mãe
16 Std.
Almofadas de batata
14 Std. 40 Min
Hambúrguer com ketchup de beterraba
1sa
Guacamole picante de ervilhas
30 Min
Bolachas de canela recheadas com leite condensado
1 godz. 20 min
Empada de Páscoa
5 Std. 20 Min
Rolo de chocolate colorido
3 Std. 15 Min