Veganer Fenchelauflauf

Veganer Fenchelauflauf

2.9 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Portionen

Składniki

  • altbackenes Brötchen in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
    20 g
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • geriebene Käse-Alternative, vegan
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Fenchel längs in Scheiben (7 mm)
    900 g
  • Tomaten, geschält aus der Dose
    600 g
  • Basilikum und etwas mehr zum Garnieren
    3 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 259 kcal / 1084 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 803 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...