Veganer Fenchelauflauf
TM5 TM6

Veganer Fenchelauflauf

2.5 (2 oceny)

Składniki

  • 50 g altbackenes Brötchen, in Stücken (2-3 cm)
  • 20 g Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • 100 g geriebene Käse-Alternative, vegan
  • 1 Knoblauchzehe
  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 900 g Fenchel, längs in Scheiben (7 mm)
  • 600 g Tomaten, geschält, aus der Dose
  • 3 g Basilikum und etwas mehr zum Garnieren
  • 1 TL Zucker
  • 1 TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1084 kJ / 259 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
7.5 g
Sód
803 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy