Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 2 tbsp cornflour
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into slices (1 x 6 cm)
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to taste
- fresh long red chilli, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015.3 kJ / 479.8 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1158.9 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and chicken laksa
40 min
Lamb korma
4h
Easy satay chicken
40 min
Butter chicken
55 min
Thai red curry paste
15 min
Thai red pork curry
35 min
Thai green chicken curry
30 min
Quick massaman beef curry
40 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min