Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bottes d'asperges vertes
- 25 g de parmesan
Le pesto de roquette
- 75 g de roquette
- 50 g de pignons de pin
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 1 pincée de fleur de sel
Le risotto
- 1 oignon, coupé en quatre
- 20 g d'huile d'olive, et 1 filet d'huile d'olive pour la finition
- 400 g de riz spécial risotto, ou type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 900 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 5 g de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2865 kJ / 683 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min
Risotto d’épeautre au zaatar, filet de dinde mariné à l’ail, citron et gingembre
1 godz. 15 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto aux asperges
45 min
Risotto de printemps
55min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Risotto aux asperges
35min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux morilles
45 min