Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 1 celery stalk, leaves included, cut into pieces
- 800 g canned borlotti beans (2 cans), drained and rinsed (approx. 500 g after draining)
- 2 ripe tomatoes, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 300 g small dried pasta (e.g. ditali, macaroni)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1618.1 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 689.7 mg
Alternatywne przepisy
Tomato and lentil dahl
35min
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Penne and vegetables
35min
Asparagus risotto
40min
Mushroom risotto
30 min
Rice salad
1 godz.
Minestrone
40min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30min
Vegetable pilaf
1 godz.
Pasta primavera
1 godz.
Gnocchi
1h 40min