![Rice salad Rice salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C870D9F-1F23-4F03-91D7-C3D8760B2B05/Derivates/55036992-6680-47AB-9475-34E36D13CD32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggs, whole
- 280 g zucchini, cut into small cubes
- 120 g carrots, cut into small cubes
- 100 g frozen green peas
- 1200 g water
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 250 g brown rice
- 100 g pitted black olives, whole or cut into halves
- 100 g pickled cucumbers, cut into slices (optional)
- 185 g canned tuna in oil (pre-drained weight), drained, broken into pieces
- 1 sprig fresh mint, leaves only
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 - 2 tsp vinegar or lemon juice
- 7 cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2012.4 kJ / 479.1 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1489.3 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot salad
10 min
Butter chicken
55 min
Mushroom risotto
30 Min
Frozen fruit sorbet
10 min
Mashed potatoes
40 min
Potato cakes
45 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Pasta salad with trout and vegetables
45 Min
Fruit and nut muesli
10 min
Pasta with tuna
30 Min
Omelette
30 Min
Poached eggs
25 Min