Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sticky date puddings
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 370 g raw almonds
- 270 g pitted dates
- 80 g water
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 140 g honey
- 3 eggs
- 70 g Greek yoghurt
Caramel sauce
- 250 g pouring (whipping) cream
- 140 g brown sugar
- 100 g unsalted butter, cut into cubes
- 1 tsp natural vanilla extract
- 12 pecan nuts, for decorating (optional)
- ice cream, for serving (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2598 kJ / 618.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 208.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30min
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free lemon tart
2 Std. 25 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Almond shortcrust pastry
35min
Gluten free sausage rolls
2 Std. 5 Min
Gluten free chocolate brownie
45min
Chocolate self-saucing pudding
50min