
Urządzenia i Akcesoria
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
Zwiebelsalat
-
glatte Petersilie frisch, abgezupft2 Stängel
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Salz½ TL
-
Sumak1 TL
-
Olivenöl20 g
-
Zitronensaft (opcjonalnie)1 EL
Köfte
-
Knoblauchzehen2
-
glatte Petersilie frisch, ohne Stiele½ Bund
-
grüne Spitzpaprika (160 g), in Stücken3
-
Tomaten halbiert150 g
-
Rinderhackfleisch600 g
-
Biber Salçası40 g
-
Olivenöl50 g
-
Salz2 TL
-
Chiliflocken (Pul Biber)1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen (Cumin)1 TL
-
Öl zum Braten
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
569 kcal /
2384 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Thermomix® à la Turka
78 Przepisów
Niemcy
Niemcy