Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası

Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası

3.7 414 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Zwiebelsalat
  • glatte Petersilie frisch, abgezupft
    2 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Sumak
    1 TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Zitronensaft (opcjonalnie)
    1 EL
Köfte
  • Knoblauchzehen
    2
  • glatte Petersilie frisch, ohne Stiele
    ½ Bund
  • grüne Spitzpaprika (160 g), in Stücken
    3
  • Tomaten halbiert
    150 g
  • Rinderhackfleisch
    600 g
  • Biber Salçası
    40 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz
    2 TL
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen (Cumin)
    1 TL
  • Öl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 569 kcal / 2384 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...