Wersje kompatybilne
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced Orange Roast Chicken
- 6 - 8 chicken thighs, skin on, bone in
- 6 garlic cloves
- 1 Tbsp coriander seeds
- ½ Tbsp cumin seeds
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g orange juice, freshly squeezed
- 1 orange, sliced (5 mm)
- 70 g pitted green olives
Basmati Rice with Raisins
- 1 Tbsp flaked almonds
- 100 g onions, quartered
- 150 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g basmati rice
- 50 g raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2801 kJ / 670 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Chicken in Yoghurt
1h
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Seafood Stew with Rice
30 min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 godz. 10 min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8h 45min