![Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5DCE95C3-13C4-41F8-A6D1-D5C103798C98/Derivates/ccc5847c-e364-4f9b-b32a-e2530c42597c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five Spice Powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 2 tsp dried fennel seeds
- 3 star anise
- 2 cinnamon sticks
- 6 cloves
Prawn Stir-fry
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded, to taste
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 - 2 tsp palm sugar, to taste
- 4 tsp sesame oil
- 1 tsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled, deveined (see tip)
- 120 g basmati rice
- 800 g water
- ¼ red pepper, cut in strips (1 cm x 3 cm)
- 3 tenderstem broccoli, cut in pieces (2 cm)
- 4 mangetout, cut in pieces (2 cm)
- 50 g fresh green beans, trimmed, cut in pieces (2 cm)
- 1 Tbsp honey
- 1 Tbsp rice vinegar
- 1 spring onion, green part only, finely sliced, for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2338 kJ / 557 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Stir-fried Clams
35 Min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40 Min
Kung Pao Prawns
45 Min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 Min
Stir-fried Vegetables
10 Min
Sardine Parcels with Green Bean Salad
1 Std.
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 Min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 Min
Chinese Noodles with Vegetables
35 Min
Caldeirada (Fish Stew)
45 Min
Seafood Laksa
25 Min