Urządzenia i Akcesoria
Kheer with Dark Chocolate Topping
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions
Składniki
Kheer
-
whole milk500 g
-
basmati rice soaked in warm water for 1 hour, then rinsed thoroughly70 g
-
granulated sugar100 g
-
ground cardamom½ tsp
-
mandarin segments, roughly chopped50 g
Dark Chocolate Topping
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets75 g
-
granulated sugar10 g
-
milk250 g
-
cornflour10 g
-
medium egg1
-
unsalted butter10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6.2 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Kheer
2 godz.
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Coconut and Coriander Chutney
5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min