Festlig nøttestek-krans

Festlig nøttestek-krans

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porsjoner

Składniki

  • pekannøtter
    100 g
  • hasselnøtter, blansjerte
    100 g
  • gulrøtter i skiver (1 cm)
    300 g
  • pastinakk skrelt, i skiver (1 cm)
    300 g
  • flaskegresskar skrelt, i skiver (1 cm)
    200 g
  • olivenolje pluss 30 g og ekstra til steking
    2 ss
  • kastanjer, kokt, skrelt
    180 g
  • brød revet i biter
    80 g
  • cheddarost delt i biter (2 cm)
    100 g
  • hvitløksfedd
    3
  • rosmarin, fersk kun blader
    3 kvister
  • salvieblader, ferske
    16
  • rødløk delt i fire
    200 g
  • hvite kikerter, på boks skylt, drenert, behold boksen (1 x 400 g boks, se tips)
    240 g
  • linser, på boks skylt, drenert (1 x 400 g boks)
    240 g
  • egg, medium
    2
  • timian, tørket
    1 ts
  • havsalt
    1 ½ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • tranebær, tørkete
    120 g
  • lønnesirup
    3 ss

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 584 mg
Białko 16 g
Kalorie 2159 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 31 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie