Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 g dovlecei, tăiați felii (2 cm), feliile tăiate în sferturi (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Chiftele mediteraneene din dovlecel cu salsa
30min
Paste fierte
20min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Ouă fierte
20min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25min
Năut gătit lent
14h 40 min
Paste cu legume
45min
Fasole verde rumenită ușor
25min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Pachețele de fasole verde, cu cartofi și unt cu cimbru
50min
Vinete sotate (200 g)
30min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25min