Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 g dovlecei, tăiați felii (2 cm), feliile tăiate în sferturi (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30 min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Fasole verde rumenită ușor
25min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25min
Paste cu legume
45 min
Legume în stil wok cu pudră de curry
1 Std.
Tocăniță de iepure (Gibelotte)
1h 35 min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Vinete sotate (200 g)
30 min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20 min
Sos de legume pentru paste
40 min
Ratatouille (ghiveci)
40 min