Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polvo de cítricos
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
Almendra y azúcar glas
- 100 g de almendra molida (no casera)
- 80 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 70 g de azúcar
- 10 g de agua
- 10 g de agua de azahar
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario en pasta o gel (amarillo)
Formado y horneado
- 2 cucharadas de azúcar
- 20 - 30 g de fruta escarchada (en trocitos de 3-4 mm)
Relleno
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 10 g de agua de azahar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Hojaldres de almendra
30min
Bollos de nata con crema de avellana
4u. 50min
Barritas de cereales con salsa de caramelo (sin gluten)
40min
Cake con corazón
Brak ocen
Sándwich oruga
30min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Cake pops de chocolate
2 Std. 30 Min
Pastel de calabaza
1 Std. 50 Min
Caramelos de casadielles
25 Min
Rolls con fresas
2 Std. 50 Min
Paté de sidra asturiana
5 Min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40min