Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 plancha de bizcocho genovés de Ø18 cm x 1,5 cm de grosor
Crema de yogur
- 3 hojas de gelatina
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de yogur natural
- 40 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Mousse de yogur y naranja
- 3 hojas de gelatina
- 170 g de nata (35% de grasa)
- 120 g de zumo de naranja recién exprimido (sin pulpa)
- 25 g de azúcar glas
- 170 g de yogur natural
Gelatina de naranja
- 3 hojas de gelatina
- 200 g de zumo de naranja recién exprimido (sin pulpa)
- 60 g de azúcar glas
- 1 - 2 naranjas en rodajas de 5 mm y cada rodaja, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1298 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 69.8 mg
Alternatywne przepisy
Postre de cítricos y merengue
35min
Tarta de crema pastelera y fresas
2sa 15 dk
Tarta Thermomix® gravedad zero
5 Std. 30 Min
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Tarta de limón y merengue
2h 10min
Tarta de crema y fresas deconstruída
4 godz. 30 min
Rožata (Flan con limón) - Croacia
10h 15min
Brazo de gitano con frambuesas
1 godz. 20 min
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Bizcocho ligero con orange curd
1 godz. 15 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min