Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hojas de gelatina
- 400 g de sidra natural
- 250 g de azúcar
- 1 plancha de bizcocho genovés o 3 discos de base de tarta (p.e. Hacendado®)
- 250 - 300 g de compota de manzana
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 250 g de queso mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 16.2 g
- Sód
- 30.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natillas de frutas
2h 15min
Crema de castañas con vainilla
1 Std.
Bizcocho de lima con salsa de fresas
50 Min
Tarta de pera
9h
Tarta de aguacate
6u.
Croquetas de almogrote
9 Std. 30 Min
Mousse de crema de orujo
2 Std.
Clafoutis de ciruelas
1h 15min
Rožata (Flan con limón) - Croacia
10h 15 min
Flan de café
4h 20min
Tarta de manzana y flan
3h 20min
Arroz con leche al estilo asturiano
1 Std.