Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Bread
- 80 g buckwheat grains
- 490 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp brown sugar
- 250 g gluten-free bread flour, plus extra for dusting
- 15 g olive oil
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
Tomato Topping
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 350 g plum tomatoes, ripe, quartered
- 6 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 906.3 kJ / 216.6 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 434.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable Salt
5 min
Rainbow Yogurt Parfait
20min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Pas d’évaluation
Peanut Milk and Patties
8h 55min
Lasagne Bolognese
1h 45min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5 min
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45 min
Chicken Meatballs with Red Pesto
1 godz.
Green Bean Bundles, Potatoes and Thyme Butter
50min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 godz. 15 min
Herby potato salad with crisp topping
50min
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30 min