Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 300 g plain flour
- 150 g unsalted butter, chilled, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 tsp dried thyme
- 1 egg yolk, from medium egg
- 50 g water, ice cold
Filling
- 75 g spring onions, sliced (2 cm)
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 230 g tinned tuna, in water, drained
- 250 g crème fraîche
- 250 g milk
- 4 large eggs
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 594 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Napoli Potato Cake
1h 30min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Salmon and Potato Bake with Dill
1 Std. 15 Min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 Std. 20 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Creamed Cod
45 min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1 godz. 45 min
Soufflé with Macaroni and Manchego Cheese
55min