Urządzenia i Akcesoria
Dairy-free Dauphinoise Potatoes
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
potatoes (e.g. Charlotte, King Edward, approx. 1 kg), peeled, sliced (5 mm)6
-
dairy-free cream (e.g. soy cream, oat cream)400 g
-
dairy-free milk of choice unsweetened200 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
199.1 mg
Białko
8 g
Kalorie
1533.3 kJ /
366.5 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
62.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Houmous and Grilled Vegetable Wraps
30 min
Quick Bread Rolls
45 min
Tomato and Mushroom Spaghetti
25 min
Hash Browns with Scrambled Tofu
25 min
Semolina Dumplings
1 godz. 40 min
Green Goddess Edamame Salad Bowl
1 godz.
Spanish Tortilla
1 godz.
Steamed Pesto Bread Rolls
1 godz. 15 min
Apple and Cinnamon Swirled Bread
1 godz. 50 min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Lasagne Bolognese with Fresh Spinach Pasta
3 godz.
Tomato and Mushroom Spaghetti
30 min