![Contorno di verdure con zabaione al Parmigiano Reggiano Contorno di verdure con zabaione al Parmigiano Reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50feb0ba-686c-419e-bb5f-a52f0c2721c5/Derivates/0d381e0b-389d-4af1-8482-d7bed5dd00bf.jpg)
Wersje kompatybilne
Contorno di verdure con zabaione al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (Stagionatura 24 mesi)
- 500 g di acqua
- 600 g di verdure miste (vedere consigli), a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte
- 20 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- ¼ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Banane baby con salsa caramello speziata
1h 50 min
Gnocchi di cavolfiore con salsa di kiwi
45 min
Soufflè ai cardi al vapore
1 godz. 20 min
Crumble al cioccolato bianco, mango e lime
2h 45min
Grissini di sfoglia croccanti al formaggio
35min
Sformatini di finocchi
1 godz. 30 min
Chutney di mango
20min
Sformatini ai porri
55 min
Flan di carote
50 min
Sandwich al cetriolo
5 Std. 30 Min
Crème brûlée portoghese
30 min
Dolce di mele in vasocottura
1 godz.