Wersje kompatybilne
Contorno di verdure con zabaione al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (Stagionatura 24 mesi)
- 500 g di acqua
- 600 g di verdure miste (vedere consigli), a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte
- 20 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- ¼ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Cipolle insaporite (300 g)
20 Min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45min
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1 Std.
Sformatini ai porri
55min
Sformatini di finocchi
1 Std. 30 Min
Budino alle pere con salsa al caramello
3 Std. 30 Min
Cipolle brunite (200 g)
25min
Cestini di pane con asparagi e crema al Parmigiano Reggiano
2h
Mele sottovuoto alla cannella
1 Std. 50 Min
Frittata con formaggio di capra e cipolle caramellate
40 Min
Sformato di cardi
1 Std.
Crème caramel (TM6)
4 Std.