Bicchierini tricolore

Bicchierini tricolore

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gelée di pomodoro
  • di pomodori ciliegino a metà
    300 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di origano secco
    1 pizzico
  • di gelatina in fogli ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
    8 g
Crema di mozzarella di bufala
  • di stracciatella
    300 g
Pesto al basilico
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    60 g
  • di pinoli
    25 g
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di sale
    1 pizzico
  • grissini (opcjonalnie) sbriciolati, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 301.3 kcal / 1260.5 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 3.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 397.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...