![Bicchierini tricolore Bicchierini tricolore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84ece99369ac19a4932bb4e4669eb7d8/Derivates/75a612298d65b9d23df42240a3df62138dc61066.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelée di pomodoro
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di origano secco
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
Crema di mozzarella di bufala
- 300 g di stracciatella
Pesto al basilico
- 60 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 25 g di pinoli
- 80 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- grissini sbriciolati, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1260.5 kJ / 301.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 397.1 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 godz. 20 min
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30min
Mini capresi con gelée al pomodoro
1h 30min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 godz. 10 min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Crumble estivo alla fragola e yogurt
20min
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5u. 30min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min