Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g d'épeautre perlé
- 400 - 700 g d'eau
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.6 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 37.8 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55 min
Cuisson de l'épeautre complet
35 Min
Cuisson du millet
45 Min
Dorer 250 g de dinde en lanières
15 Min
Dorer 250 g de porc en lanières
15 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20 Min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Dorer des oignons avec des lanières de porc
15 Min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Cuisson du boulgour moyen
35 Min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 Min
Cuisson du riz au jasmin
35 Min