Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso parmesano, en trozos
Pasta
- 1500 g de agua
- 1 cda de sal de grano
- 350 g de pasta corta seca (p. ej, fusilli, penne, rigatoni, etc.)
- 1 cda de aceite vegetal
Salsa
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de mantequilla sin sal
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 125 g de crema
- 200 g de leche
- 15 g de fécula de maíz
- ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 200 g de espinacas baby frescas, en trozos
- 230 g de corazones de alcachofa, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1484 kJ / 230 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 38 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Pasta cremosa con calabacitas
45 min
Pasta al poblano
35min
Pasta con verduras verdes
45 min
Papas al horno
1 godz.
Risotto de calabacita
25 min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 godz.
Salmón en costra de almendras con tagliatelle de espárragos
35min
Pasta con salmón y espinaca
40 min
Botana de queso y ostiones ahumados
2 godz.
Penne Puttanesca
40 min
Fetuccine Alfredo
35min