Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 100 g de tocino ahumado, en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos de 2 cm
- 300 g de puré de jitomate
- ½ cda de paprika
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
-
200
g de caldo de pollo
lub 200 g de agua mezclado con 1 1/2 cdita de concentrado de pollo - 100 g de queso mozarella, fresco en trozos
- hojas de albahaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3030 kJ / 522 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 667 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de res a la jardinera
40min
Estofado de res
1h 40min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pescado a la diabla
30min
Pechugas a la reina
35min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1u.
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Pastel azteca
1u.
Pollo en salsa BBQ con pasta
40min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1u.
Entomatado de cerdo
1u.
Pollo al cilantro
35min