Parmesanpüree mit Spiegeleiern und karamellisiertem Knoblauch

4.6 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchknollen
    2
  • Wasser und mehr zum Einweichen
    500 g
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    70 g
  • Petersilie abgezupft
    20 g
  • Ahornsirup
    60 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2 cm)
    800 g
  • Milch
    200 g
  • Sahne
    150 g
  • Öl zum Braten
  • Eier
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1722 mg
Białko 23 g
Kalorie 2865 kJ / 685 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...