Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren

Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren

4.5 38 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Buchweizen
    100 g
  • Eier
    5
  • Zucker
    170 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Mehl
    80 g
  • Backpulver
    1 geh. TL
  • Salz
    1 Prise
Zitronencreme
  • Wasser
    100 g
  • Zucker
    50 g
  • Zitronensaft
    100 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Limoncello
    20 g
Füllung und Fertigstellung
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    40 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    700 g
  • Himbeeren
    300 g
  • Heidelbeeren
    200 g
  • weiße Schokolade in Raspeln, zum Bestreuen
  • Limoncello
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1721 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...