Wersje kompatybilne
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 100 g Buchweizen
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Zitronencreme
- 100 g Wasser
- 50 g Zucker
- 100 g Zitronensaft
- 20 g Speisestärke
- 20 g Limoncello
Füllung und Fertigstellung
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- 700 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 300 g Himbeeren
- 200 g Heidelbeeren
- weiße Schokolade in Raspeln, zum Bestreuen
- 40 g Limoncello
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Sahnetorte
5h
Biskuit
1h 30 min.
Donauwellen
2h 40min
Erdbeer-Sahne-Torte
2h
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Osternest
2h
Blini
1h 30 min.
Himbeer-Biskuit-Röllchen
30min
Buchweizen-Schoko-Kuchen
1h
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Kefir-Zöpfe
7h 30min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h