Wersje kompatybilne
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 100 g Buchweizen
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Zitronencreme
- 100 g Wasser
- 50 g Zucker
- 100 g Zitronensaft
- 20 g Speisestärke
- 20 g Limoncello
Füllung und Fertigstellung
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- 700 g Sahne
- 300 g Himbeeren
- 200 g Heidelbeeren
- 40 g Limoncello
- weiße Schokolade in Raspeln, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2hod.
Zitronen-Sahne-Rolle
2 godz. 30 min
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2hod.
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 godz. 15 min
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 Std.
Erdbeer-Sahnetorte
5 Std.
Osternest
2hod.
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 godz. 30 min
Klassischer Käsekuchen
4h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3hod.