Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
-
210
g Erythrit
lub 210 g Xylit - 2 Äpfel (ca. 250 g), in Stücken
- 100 g Walnusshälften
- 6 Eier
- 225 g Mandelmehl, entölt
- 125 g Kokosmehl
- 20 g Johannisbrotkernmehl
- 1 TL Natron
- ¼ TL Salz
- 1 TL Zimt
- 250 g Mandeldrink
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurt-Marmorkuchen (zuckerfrei)
3h 20 min
Bananenkuchen
1h 15min
Apfel-Müsli-Kuchen
1h 20min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1h 5min
Apfel-Möhren-Kuchen
1h 30min
Kokos-Guglhupf
1h 15min
Glutenfreie Apfelküchlein
1h
Käsekuchen mit Heidelbeeren (zuckerfrei)
10h
Mohnkuchen
1h 30min
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1h 45 min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2h