Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohnmischung
- 50 g Mohn
- 200 g Milch
- 25 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 25 g Hartweizengrieß
Streusel
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Mehl
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Quark-Ölteig
- 125 g Magerquark
- 50 g Milch
- 50 g Sonnenblumenöl
- 40 g Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 275 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Weinstein-Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 250 g Brombeeren, verlesen, größere Früchte halbiert
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1409 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnblume
1h 10 min
Mohnstriezel
2u. 15min
Vanilleschnecken
7 godz. 30 min
Apfel-Hefe-Schnecken
2 godz. 40 min
Quark-Hefe-Taler
2u. 15min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Schwäbische Flachswickel
45 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Watruschki
1 godz. 40 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3u.
Puddingschnecken
2 godz.