Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g brauner Zucker
- 200 g Butter, in Stücken
- 370 g Mehl (siehe Tipp), und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
-
1 ½
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub 1 TL Vanilleextrakt
Orangenmarmelade und Fertigstellung
- 1000 g Orangen, unbehandelt
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 350 g brauner Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Buttermilch-Zitronen-Eis mit Hagebuttensauce
4 Std. 30 Min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1h 15 min.
Brioche mit Cremelikör
5h
Masala-Tee
15 min
Karamell-Obstkuchen
1h 20min
Pistazien-Orangen-Dattel-Kekse
1h 20min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1h 5 min.
Quark-Nuss-Stollen
2h 30min
Mincemeat
24h 20min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30 min.