Urządzenia i Akcesoria
Orangenmarmeladen-Pie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
brauner Zucker75 g
-
Butter in Stücken200 g
-
Mehl (siehe Tipp), und etwas mehr zum Bearbeiten370 g
-
Ei1
-
Eigelb2
-
Salz1 Prise
-
1 TL VanilleextraktVanillezucker, selbst gemacht1 ½ TL
Orangenmarmelade und Fertigstellung
-
Orangen unbehandelt1000 g
-
Zitrone unbehandelt1
-
brauner Zucker350 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
25 mg
Białko
5 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oma Lenas Grießkuchen
3 godz.
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 godz.
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Orangen-Mohn-Guglhupf
1 godz. 20 min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 godz. 10 min
Joghurt-Grießkuchen
5 godz.
Victoria Cake
3 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Omas Teestollen
1 godz. 40 min