Gedeckter Quittenkuchen

Gedeckter Quittenkuchen

4.3 15 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    1000 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    500 g
  • Zucker
    400 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 EL
  • Eigelb (Kl. M)
    6
  • Wasser eiskalt
    100 g
Füllung
  • Quitten geschält, geviertelt, entkernt
    1200 g
  • Zitronensaft
    50 g
  • Zucker
    100 g
  • Orange Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgespresst
    1
  • Äpfel geschält, geviertelt, entkernt
    500 g
  • Zimt
    ½ TL
Belag
  • Butter kalt, in Flöckchen
    30 g
  • Zucker
    50 g
  • Mandelstifte
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 582 kcal / 2438 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...