
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Sterilisieren und Einkochen
- 180 g Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Weichweizengrieß zum Ausstreuen
- 100 g Walnusshälften
- 180 g Zucker
- 3 Eier
- 240 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 100 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 758 kcal / 3170 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Węglowodany
- 77 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Sód
- 183 mg